Energetski EXPO Kakanj 2016.
Datum: December 15th, 2016
Screenshot_8

U subotu, 17.12.2016. godine od 10 do 15 sati, u foajeu i kino sali Doma kulture Kakanj udruženje “Centar za ekologiju i održivi razvoj” – C.E.K.O.R. Kakanj,  pod pokroviteljstvom Općine Kakanj organizuje  ”Energetski EXPO Kakanj 2016.“, prvu manifestaciju ovog tipa u Kaknju.

Cilj ove manifestacije je podizanje svijesti svih građana, a posebno omladine i djece, o energetskoj efikasnosti, odgovornom korištenju energije ali i upoznavanje sa savremenim tehnologijama i recentnim trendovima iz ove oblasti.

Na Energetskom EXPO-u predstavit će se i naša kompanija sa ciljem prezentacije proizvoda i usluga iz oblasti energetske efikasnosti, a građani će imati priliku da se upoznaju sa načinima uštede energije u domaćinstvu.

web-4

Pomoću inovativnih građevinskih materijala jednostavno skrbite za bolju klimu, kako u okolišu tako i u vlastitom domu. Smanjuje se potrošnja energijei  povećava vlastita udobnost zahvaljujući boljoj klimi, većem stepenu komfora, i manjim izdacima za režije.

Dobra izolacija je ušteda za cijeli životni vijek građevine. Osim što povećava vrijednost građevine, pruža i komfor stanovanja u svakom godišnjem dobu. Zahvaljujući visokom standardu kvalitete gradnje, energetski štedljive građevine imaju i dužu trajnost što doprinosi održivoj zaštiti klime. Naime, kvalitetnom fasadom uz izolaciju u nekoliko godina vratit ćete uloženi novac jer će se potrošnja energije potrebne za grijanje i hlađenje objekta smanjiti za 40 do 60%. Zato smo za vas, na našem promotivnom štandu, obezbjedili bon sa uštedom od dodatnih 3% na kompletne fasadne sisteme u našim maloprodajnim objektima Baucentar i Skladište građevinskog materijala.

 

web-1 Fibran Grupa je jedan od vodećih evropskih proizvođača termoizolacije ekstrudiranog polistirena najvišeg kvaliteta brendiranog kao FIBRANxps, ali i jedan od najvećih proizvođača kamene vune pod imenom FIBRANgeo. Kamena vuna FIBRANgeo proizvodi se od mineralnog kamena, a široko je poznata po termičkim i zvučnim izolacionim karakteristikama, kao i po izuzetnim performansama u pogledu zaštite od požara. Odgovore, kao i savjete vezano za termoizolaciju možete dobiti kod predstavnika Fibrana i Urse koji će biti naši gosti na ovoj manifestaciji.

 

 

 

 

web-3

Nismo zaboravili ni one najmlađe, dvoje najsretnijih će dobiti elegantnu Imola stolnu lampu nove LED generacije. Također će se moći upoznati sa prednostima LED rasvjete u odnosu na klasične sijalice sa žarnom niti. LED sijalice ne koriste živu, olovo, vrući plin i nisu osjetljive na mehaničke vibracije. LED rasvjeta troši pet puta manje energije od odgovarajuće halogene sijalice uz 15 puta veću trajnost, pa je povrat investicije oko godinu dana. Nakon isteka roka povrata investicije, ostaje nam čista ušteda u energiji i novcu cijelo vrijeme dalje eksploatacije. LED rasvjeta ne sadrži UV i infracrveno svjetlo, pa je sigurnija za oči i kožu.

 

 

 

 

web-2Najsretniji penzioner koji posjeti naš promotivni štand dobit će konvektor Tesy da uživa u zimskim danima!

Stoga posjetite u subotu ovu manifestaciju jer vas očekuje bogati program i interesantne inovacije.

Izdvojene zanimljivosti koje možete vidjeti na energetskom EXPO-U:

SOLARNA KLUPA, HIBRIDNA VOZILA, ELEKTRIČNI MOTOR I ELEKTRIČNI BICIKL, SOLARNI PANELI I KOLEKTORI, PAMETNA RASVJETA, EKO KUĆA, INOVATORSKI PROJEKTI – HHO GENERATOR I UDARNA PUMPA, LED RASVJETA…